Der spildes ikke længere vand på Retsmedicinsk

1000 liter vand i timen kunne have fortsat med at fosse ud i et afløb på Teilum Bygningen, som huser Retsmedicinsk Institut, men en ny Vandspildsdetektor satte en stopper for spildet. Vandspildet det ene sted svarer til et forbrug på ca. 22.000 kr. om måneden eller ca. 260.000 kr. på et år. Retsmedicinsk Institut, under Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet (SUND), Københavns Universitet, har til huse i Teilum Bygningen og har allerede investeret i 10 detektorer, og yderligere ni er bestilt.

Måler temperaturen på rørets overflade
Det banebrydende ved den nye opfindelse er, at alarmen afslører spild ved at måle temperaturen på rørets overflade. Den traditionelle målemetode består som bekendt i at skære rørstrengen over og montere en traditionel vandmåler.  Det var også den metode, man havde været nødt til at anvende i Teilum Bygningen, hvis man ikke havde investeret i Vandspildsdetektoren.

Teilum Bygningens hovedvandmåler viste, at der var et stort vandspild, men man kunne ikke se, hvor i den 7 etagers høje bygning, det var i. Der hører også et forhus til bygningen. Henrik Brun-Jensen er energicontroller på SUND og fortæller: ”Vi var faktisk overbeviste om, at vandspildet skulle findes i hovedbygningen, men det viste sig, at vi tog fejl. Spildet viste sig at være i forhuset, og slangen, som vandet løb gennem, var ved et gulvafløb, og det var ikke synligt.” Vandspildsdetektoren sparede dermed for en del tid og en stor omkostning. ”I en bygning som vores, og det gælder sikkert for mange, kan man ikke bare slukke for vandet for at sætte en traditionel vandmåler op, og derfor løser Vandspildsdetektoren et stort problem,” siger Henrik Brun-Jensen.

Enkelt og billigt
Den nye vandspildsalarm monteres direkte på rørets overflade med to strips. Hvis der er en større gennemstrømning af vand i røret, end der burde være, vil temperaturen ændre sig, og hvis denne temperaturændring ligger udenfor et vist ”normalområde”, vil det udløse en alarm i form af en e-mail eller sms til den teknisk ansvarlige. Den enkle detektor og den lette montering udgør hemmeligheden bag den lave pris, som systemet kan leveres til. 
”Vandspildsdetektoren er jo ikke raketvidenskab som sådan, men den løser et stort problem med at finde netop det rør, hvor der er et øget vandforbrug og et spild. Den løser problemet ved at anvende den mere traditionelle og omkostningstunge metode, man tidligere brugte til at detektere et spild. På den måde sparer vi mange penge, og derfor kan det sagtens betale sig for os at købe flere detektorer,” siger Henrik Brun-Jensen.

Stort overblik med  MinEnergi
KU har gennem en årrække anvendt det internetbaserede energistyringsværktøj MinEnergi, som EnergiData udbyder. ”Det smarte ved MinEnergi er, at dataene, der kommer ind om forbruget på el, vand og varme, visualiseres på en måde, så også dem, der ikke er teknikere kan læse og forstå dem,” forklarer Henrik Brun-Jensen og fortsætter: ”Vandspildsdetektoren er også bygget op på den måde, så den er nem at aflæse og forstå.”

Adresser


Hovedkontor:
Centervej 5
DK - 4600 Køge

Regionskontor:
Åhave Parkvej 11
DK - 8260 Viby J

CVR: 26737931

Få vores nyhedsbrev

Vi udsender vores nyhedsbrev én gang om måneden, hvor du blandt andet kan få artikler om vores kunder, produkter og services samt tips til et lavere og grønnere energiforbrug.

Vi bruger al vores energi på, at I sparer jeres!

Følg os på:
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.