Fordelagtigt samspil mellem MinEnergi og Danfoss ECL 310

Danfoss ECL 310 spiller godt sammen med MinEnergi. På den ene side har Danfoss ECL 310 sine klare forcer i at regulere flere former for energiforbrug, og på den anden side kan den dermed fodre vores energistyringsværktøj MinEnergi med en hel masse data. Derfor kan kunder, der har en ECL 310, få stor gavn af at supplere med EnergiDatas løsning

I EnergiData oplever vi stor efterspørgsel på en løsning, hvor MinEnergi og Danfoss ECL 310 ikke blot er i samspil, men optimerer energistyringen yderligere. Især boligforeninger, hvor viceværten skal skovle sne og slå græs og ikke nødvendigvis har forudsætningerne for at være god til optimering af energiforbruget, kan vi hjælpe på en nem og effektiv måde.

Genanvende til fjernaflæsning

Normalt udstyrer vi vores kunder med en såkaldt datalogger, der er forbundet med kundens måler, hvorfra vi sender data til vores online energistyringsværktøj MinEnergi. En Danfoss ECL 310, som en del af vores kunder allerede har installeret, er imidlertid ikke en hindring for at kunne nyde godt af MinEnergi. Tværtimod supplerer de to løsninger hinanden godt, forklarer Christian Engelsen, energikonsulent i EnergiData:

”En Danfoss ECL 310 bruger EnergiData til at lave fjernaflæsning igennem, og ved at koble den sammen med internettet og med MinEnergi, sparer man dermed en datalogger. Vi kan altså – hvis kunden allerede har en Danfoss ECL 310 – genanvende den til fjernaflæsning, da den jo allerede styrer varmeanlægget hos kunden i forvejen,” siger Christian Engelsen.

”Lige præcis det setup har vi sat op i flere boligforeninger, hvor en ejendom over 300 kvadratmeter i henhold til tekniske bestemmelser skal have installeret varmestyring. Det er samtidig en fordel for kunden, at de kun skal have en boks. Det giver jo også færre nedbrud og mindre vedligehold,” tilføjer han.

Nemt og internetbaseret

En ECL 310 kan ikke kun styre varmeanlæg, men også ventilationsanlæg, hvilket igen kommer kunden til gode, så der kan styres på flere ting og optimeres på energiforbruget mest muligt.

”Efter at Danfoss har indrettet den, så den ikke kun kan tage sig af varmestyring, men også ventilationsstyring, er der flere typer kunder, der kan have glæde af det her. Det er selvfølgelig stadig boligselskaber, men det kan også være virksomheder med flere filialer eller bygninger,” siger Christian og pointerer, at løsningen med at integrere ECL 310 og MinEnergi er smart, fordi den kan tilkobles online.

”På den måde kan man sidde ’hjemme’ og styre det. Det er praktisk, når man har én ansvarlig for mange ejendomme spredt rundt omkring i Danmark. Fx har en af vores kunder, et større almennyttigt boligselskab investeret i Danfoss ECL 310 til at samle data, mens vi så fjernaflæser og energistyrer. Vi kan se energiforbruget med den ene hånd, og med den anden hånd kan vi gøre noget ved det. Så det betyder, at vi faktisk kan tage handling og ikke kun overvåge. Og det er jo den gode løsning for kunden,” uddyber energikonsulenten.

Kan du også se fordele i en løsning med Danfoss ECL 310 og MinEnergi? Kontakt os på salg@energidata.dk

Adresser


Hovedkontor:
Centervej 5
DK - 4600 Køge

Regionskontor:
Åhave Parkvej 11
DK - 8260 Viby J

CVR: 26737931

Få vores nyhedsbrev

Vi udsender vores nyhedsbrev én gang om måneden, hvor du blandt andet kan få artikler om vores kunder, produkter og services samt tips til et lavere og grønnere energiforbrug.

Vi bruger al vores energi på, at I sparer jeres!

Følg os på:
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.