Løft i flok og opnå besparelser

At investere i et energistyringsværktøj er første skridt til at opnå besparelser. Men det skal forankres i virksomheden, og medarbejderne skal involveres, hvis det skal have en tydelig effekt på bundlinjen, fastslår Thomas Frennesen fra EnergiData

Energibesparelser er kommet på dagsordenen for at blive, for det skåner ikke blot miljøet, men også energibudgettet. Et skridt på vejen til de store besparelser er investeringen i et energistyringsværktøj som MinEnergi 2.0, men det gør det ikke alene.

”Det er vigtigt, at kampen om energibesparelser forankres i virksomheden – uanset om man er en detailkæde, kommune, et boligselskab eller noget helt fjerde,” siger Thomas Frennesen, der er salgs- og marketingschef i EnergiData, og tilføjer:

”I en travl hverdag kan man risikere, at det løber ud i sandet, hvis det kun er det miljøtekniske personale, der ser værdien af energibesparelser, og bruger det. Skal det lykkes i længden, skal flere medarbejdergrupper involveres.”

Alle kan være med

Med MinEnergi 2.0 er det muligt at inddrage flere medarbejdere på grund af værktøjets intuitive opsætning og store brugervenlighed.

Thomas Frennesen siger, at det kan være brugbart for mange. Alt fra den CSR-ansvarlige, der kan få konkrete tal og sammenligninger til den årlige CSR-rapport og miljøregnskab, til viceværten, som kan få overblik over eventuelle udsving i forbruget, der skal tages hånd om nu og her.

”Man kan tilpasse MinEnergi 2.0, så man får lige præcis den information, man har brug for. Har viceværten for eksempel ansvar for fem ud af ni bygninger, kan de fem fremhæves, så han kun skal forholde sig til dem og ikke bliver forstyrret af de fire andre,” forklarer han.

Det er let spiselige grafer, der byder én velkommen i MinEnergi 2.0. Det gør det nemt for alle at få et overblik over lige præcis det, de har brug for. Men alle detaljerne er der selvfølgelig også og kan findes ved et enkelt klik på den pågældende graf.

Spar unødvendige arbejdsgange væk

”I de fleste virksomheder er det eksempelvis oplagt at inddrage økonomiafdelingen i MinEnergi 2.0. Vi havde fornyligt en dialog med et større boligselskab, hvor to medarbejdere fra den tekniske afdeling hver måned kørte ud til samtlige boliger for at aflæse målere. Herefter tastede de alle tal ind i et Excel-ark, som de sendte videre til udvalgte økonomimedarbejdere. Et par afklarende spørgsmål og længere dialoger senere kunne medarbejderne fra økonomi registrere tallene i deres system og gå videre til næste opgave,” fortæller Thomas Frennesen.

MinEnergi 2.0 er altså mere end et styringsværktøj, det kan også være med til at optimere arbejdsprocesser. Salgs- og marketingschefen fortsætter:

”I dette tilfælde er det muligt at undgå alle trin udenom den reelle opgave, for økonomimedarbejderne kan selv trække de nødvendige tal direkte i MinEnergi 2.0.”

Fastholdelse er svært men vigtigt

Når medarbejderne først er inddraget i kampen om energibesparelser, handler det om fastholdelse. Der er mange måder at fastholde fokus på ifølge Thomas Frennesen.

”Ligesom mange virksomheder afholder salgskonkurrencer, er det helt oplagt også at afholde interne konkurrencer i forhold til energibesparelser. Det kan f.eks. være ”Hvilken afdeling kan holde indeklimaet på 21 grader?”, ”Hvem husker oftest at lukke vinduet?”, ”Hvilken afdeling kan spare virksomheden for mest CO2?” og så videre. Det er kun fantasien, der sætter grænser,” siger han og fortsætter:

"Udgifterne ved en konkurrence er kun en brøkdel af de besparelser, man kan opnå ved at involvere og fastholde medarbejderne i kampen om energibesparelser.”

Skal I have inspiration til at inddrage flere medarbejdergrupper i jagten på besparelserne? Kontakt os på +45 4614 1460 eller salg@energidata.dk

Adresser


Hovedkontor:
Centervej 5
DK - 4600 Køge

Regionskontor:
Åhave Parkvej 11
DK - 8260 Viby J

CVR: 26737931

Få vores nyhedsbrev

Vi udsender vores nyhedsbrev én gang om måneden, hvor du blandt andet kan få artikler om vores kunder, produkter og services samt tips til et lavere og grønnere energiforbrug.

Vi bruger al vores energi på, at I sparer jeres!

Følg os på:
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.