MinEnergi2 – nu med måling af CO2-fodaftryk

Det er stadig vigtigere at kunne måle, hvor stort et aftryk virksomheders energiforbrug og CO2-udledning egentlig sætter på klimaet. Det såkaldte CO2-fodaftryk. Vi er derfor godt i gang med at implementere netop den feature i det energistyringsværktøjet MinEnergi2.

Energiforbrug er én ting. Altså hvor meget man som virksomhed forbruger af strøm, varme, vand, brændstof og lignende i forbindelse med den daglige produktion og drift af virksomheden. Men hvad så med medarbejdernes forbrug? Hvor langt og hvordan pendler de fx til og fra arbejde? Og hvilke CO2-mæssige konsekvenser har virksomhedens produktionsapparat haft, inden det begyndte at producere?

Oplever stigende behov for dokumentation

Det er blandt andet disse faktorer, som målinger af CO2-fodaftryk skal tage højde for. En slags ’vugge-til-grav’ måling, hvor man ikke blot måler på CO2-udledningen nu og her, men inddrager flere og lidt mere svært tilgængelige data i det samlede regnestykke. Det kan være det totale forbrug for virksomheden eller pr. ejendom og bygning. EnergiDatas Roberta Orlando, der har været tilknyttet projektet siden marts, fortæller:

”Vi oplever, at flere og flere efterspørger den her mulighed. Det er relevant for virksomheder og andre organisationer, fordi man i dag har mere og mere brug for at kende alle sine data. Derfor er vi i første omgang ved at få implementeret en funktion i forhold til måling af CO2-fodaftryk. Næste trin kan være, at vi giver brugeren mulighed for at trække data, der kan være nyttige i forbindelse med et fx grønt regnskab,” siger Roberta, som er projektleder og uddannet energi-ingeniør.

Mange faktorer i spil

Roberta, som tidligere har arbejdet med måling af CO2-fodaftryk, begyndte med projektet i marts og forventer at have færdigimplementeret funktionen i MinEnergi2 i løbet af efteråret. Hun fortæller, at der ligger lidt af et regnestykke bag løsningen.

”Vi er i gang med at finde ud af, hvordan vi skal beregne CO2-emissionen, der kommer fra en given bygning eller virksomhed. Der skal jo indregnes en hel del, og målingen skal være så lokal som mulig. Alt skal tænkes ind i det store regnestykke, herunder også de officielle emissionsfaktorer, som Energinet hvert år beregner og fastlægger for hele Danmark,” siger Roberta.

EnergiData forventer at kunne tilbyde muligheden for at trække CO2-fodaftryk-målinger i efteråret 2017.

Vil du vide mere?

Ønsker du yderligere informationer om EnergiData, MinEnergi2 eller CO2-fodaftryk-løsningen, er du meget velkommen til at kontakte os på tlf. 46 14 14 60 eller på info@energidata.dk.  

Adresser


Hovedkontor:
Centervej 5
DK - 4600 Køge

Regionskontor:
Åhave Parkvej 11
DK - 8260 Viby J

CVR: 26737931

Få vores nyhedsbrev

Vi udsender vores nyhedsbrev én gang om måneden, hvor du blandt andet kan få artikler om vores kunder, produkter og services samt tips til et lavere og grønnere energiforbrug.

Vi bruger al vores energi på, at I sparer jeres!

Følg os på:
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.