Overblik skaber besparelser

MinEnergi er omdrejningspunktet i arbejdet med energistyring, men det kan være vanskeligt at skabe det samlede overblik. Det er umagen værd at sammenligne forbruget på tværs af ejendommene, for det er typisk her, at de største besparelser er

Det er typisk for boligselskaber, ejendomsadministratorer og kommuner at have mange ejendomme i deres portefølje, og nogle performer bedre end andre. Der er ikke én løsning på at optimere forbruget til de bedste standarder, men ved at sammenligne forbruget på el, vand og varme på tværs af ejendommene, er man godt i gang.

Det totale overblik over energiforbruget i alle ejendomme er let tilgængeligt i MinEnergi. Under menupunktet ”Analyse” og ”Nøgletalsanalyse” bliver ejendommene sammenlignet på el, vand og varme, så det bliver tydeligt, hvor mange kWh eller m³ en ejendom bruger pr. m². Man kan hurtigt se, om en ejendom perfomer godt i forhold til de opstillede standarder, og hvilke der ligger i toppen og bunden i sin ejendomsportefølje.

Mange virksomheder har også behov for at sammenligne forbruget på flere parametre end kWh og m³. Derfor giver muligheden for selv at angive frie nøgletal stor værdi i analysearbejdet. Et udpluk af mulighederne for frie nøgletal er: antal medarbejdere, studerende og udlejet areal.

Lær af de bedste eksempler

Når man anvender analyseværktøjet i MinEnergi til at sammenligne data, bliver det synligt, hvilke ejendomme der performer bedst. Hvorfor nogle ejendomme gør sig bedre end andre, er værdifuld viden. Det kan nemlig omsættes til besparelser i de ejendomme, der ligger i bunden af listen.

De bedste eksempler skal altså danne grundlag for flere besparelser, men det kræver, at man holder et vågent øje med energiforbruget i sine ejendomme og aktivt bruger data til at prioritere sin indsats.

Data er først værdifuld, når de bruges aktivt

Data om energiforbruget bliver i stigende grad tilgængelig for virksomheder. Fjernaflæst data helt ned på time-niveau og nye teknologier, såsom Danfoss ECL 310, gør det muligt at indsamle data og styre energien direkte fra computeren.

De store mængder data giver indsigt i ejendommenes energiforbrug, men dataen skal anvendes aktivt til fx at sammenligne forbruget, hvis de skal skabe værdi og besparelser på bundlinjen. Inaktive brugere og manglende overvågning i en travl hverdag er udfordringer på vejen, som de fleste kan genkende.

Derfor kan analyseværktøjet, og især nøgletalsanalysen med sammenligning af forbruget på tværs af ejendomme, være første skridt på vejen til at komme udfordringerne til livs og opnå flere besparelser.

Skal I have tips til at spare penge ved hjælp af det store overblik? Kontakt os på +45 4614 1460 eller salg@energidata.dk

Adresser


Hovedkontor:
Centervej 5
DK - 4600 Køge

Regionskontor:
Åhave Parkvej 11
DK - 8260 Viby J

CVR: 26737931

Få vores nyhedsbrev

Vi udsender vores nyhedsbrev én gang om måneden, hvor du blandt andet kan få artikler om vores kunder, produkter og services samt tips til et lavere og grønnere energiforbrug.

Vi bruger al vores energi på, at I sparer jeres!

Følg os på:
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.