Undgå det åbenlyse spild og spar på energien

At skabe overblik over forbruget og spare på energien behøver ikke at være en svær proces. I mange tilfælde er der penge og ressourcer at spare ved at optimere på nogle enkelte tiltag. Elgiganten i Roskilde har haft besøg af vores energikonsulent Christian Engelsen til en gennemgang af varehuset. I måneden efter vores besøg sparede varehuset næsten 10.000 kWh, hvilket svarer til cirka 10.000kr.

Elgiganten i Roskilde havde i 2016 et elforbrug på 335.500 kWh/m²/år. Det er 23,5 % over det gennemsnitlige forbrug for alle Elgiganten varehuse i Danmark. En del af forklaringen skal findes i de mange energityve i detailbranchen. Skærme, rulletrapper og varmetæpper sluger meget energi, og det kan være svært at vide, hvor man skal sætte ind uden det nødvendige overblik.

Mere viden til personalet

For mange detailbutikker gælder det også, at personalet mangler viden om butikkens driftsforhold. En simpel gennemgang af de tekniske installationer kan betyde besparelser og et bedre indeklima.

”Nu ved jeg, hvordan butikken er bygget op og hvilke knapper jeg skal trykke på. Jeg ved hvor vi skal sætte ind henne, så vi kan være mest optimale på vores energiforbrug. Alt i alt har det helt sikkert været et gavnligt besøg,” siger Ahmed Ali, varehuschef i Elgiganten i Roskilde.

En tendens i detailbranchen

”Vi oplever, at fakturaen på energiforbruget bliver betalt udenom butikken på et centralt kontor. Mange butikker ved derfor ikke, hvad de reelt bruger på el, vand og varme. Ved at informere personalet om butikkens driftsforhold kan man tit skabe opmærksomhed omkring forbruget, og på den måde motivere personalet til energirigtig drift,” siger Christian Engelsen.

Her er en simpel fremgangsmåde til, hvordan du selv kan komme i gang med at plukke de lavthængende frugter:

  1. Indstil de tekniske installationer som varme- og ventilationsanlæg, så de tilsvarer åbningstiden
  2. Sørg for at personalet har basal viden om driften
  3. Husk at slukke for lyset, når ingen opholder sig i lokalet. Ved en lille ændring i adfærden kan I undgå unødvendig varmeudledning og opnå et bedre indeklima

Kontakt Christian Engelsen +45 40 35 04 16, hvis I mangler inspiration til at spare på energien i jeres bygninger.

Adresser


Hovedkontor:
Centervej 5
DK - 4600 Køge

Regionskontor:
Åhave Parkvej 11
DK - 8260 Viby J

CVR: 26737931

Få vores nyhedsbrev

Vi udsender vores nyhedsbrev én gang om måneden, hvor du blandt andet kan få artikler om vores kunder, produkter og services samt tips til et lavere og grønnere energiforbrug.

Vi bruger al vores energi på, at I sparer jeres!

Følg os på:
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.