Corona var en øjenåbner for besparelser året rundt

Energiforbruget faldt markant i mange danske bygninger, da landet lukkede ned i midten af marts. Nogle af de besparelser kan du med fordel opnå hele året.

Corona-epidemien vendte om på hverdagen for mange af vores kunder og gjorde det tydeligt, hvor store besparelser, der ligger i at lukke sine bygninger ned, når de står tomme.

Forbrugsgraferne i MinEnergi 2.0 viser et markant fald i energiforbruget i midten af marts, og det skyldes ikke mindst, at bygningerne stod tomme og behovet for ventilation, lys og varme ikke var tilstede.

En øjenåbner

Fra den ene dag til den anden stod mange bygninger helt eller delvist tomme. Den uventede situation blev en øjenåbner for mange af vores kunder.¨

”Normalt er det omkring ferieperioder, at vi oplever en stigende interesse for at lukke sine bygninger ned, så de ikke bruger el til ventilationsanlæg, varme eller lys unødvendigt. Men vi oplevede, at flere fik øjnene op for, hvor vigtigt det er at have øje for det store besparelsespotentiale hele året rundt”, siger Ulrik Gregers Jørgensen, der er energirådgiver hos EnergiData.

Muligheden for at anvende digitale data på en ny og smart måde blev for mange en redning og ekstra tryghed mod et stort spild i en usædvanlig situation. Medarbejderne kunne sidde hjemme og overvåge forbruget og tjekke indkomne alarmer, men de digitale data og tekniske installationer var for mange også nøglen til at stoppe et unødvendigt forbrug.

Her kan du læse om, hvordan EnergiData hjalp vores kunder til at undgå et spild for 2. millioner kroner ved at anvende data på en ny og smart måde under corona-epidemien.

Sådan lukker du effektivt dine bygninger ned

Corona eller ej, kan du gøre et par simple ting for at lukke dine bygninger ned, når de står tomme. Der er både økonomiske og klimavenlige besparelser at hente.

  • Indstil lukkedage på dit CTS-anlæg

Sørg for, at dit CTS-anlæg er indstillet rigtigt i forhold til de tomme bygninger. Det kan du gøre hjemmefra og i god tid, hvis du ved, at der er ændrede driftstider for din bygning.

  • Sørg for, at automatikken på dit varmeanlæg er indstillet til natsænkning

Generelt bør du stoppe for varmetilførslen til bygningen uden for fyringssæsonen. I fyringssæsonen er det generelt en god ide at reducere temperaturen om natten, hvis bygningen står tom i flere dage. Du sikrer besparelser ved en lavere rumtemperatur, og du undgår et stort varmetab i de kolde måneder.

Vil du også sikre besparelser ved at lukke dine bygninger ned? Ring til os på + 45 4614 1460.

About the Author: