Elbilerne fortsætter på billig strøm


Den økonomiske gulerod ved at registrere dine el-ladestandere i MinEnergi 2.0 bliver slået fast med Folketingets forlængelse af særordning. Ordningen skal sikre godtgørelse af elafgift til drift af elbiler i erhvervsmæssig sammenhæng frem til udgangen af 2021.

Virksomheder kan få godtgjort elafgift af strøm brugt til at oplade elbilers batterier på de el-ladestandere, der drives for virksomhedens regning. Det gælder også i de tilfælde, hvor virksomheden ikke selv er forbruger af strømmen ved fx en kunde.

Der skal altså kun betales afgift på 0,4 øre/kWh af den strøm, der anvendes til at oplade batterier i eldrevne køretøjer – men det kræver, at der sker en måling af strømmen, der anvendes til opladningen.

Sådan måler du strømmen fra dine el-ladestandere

El-ladestandere kan blive en del af MinEnergi 2.0, så du nemt kan redegøre for forbruget. Med en bimåler i din el-ladestander kan du først og fremmest måle forbruget, men du kan også tildele måleren et ”tag”, så det bliver nemt at filtrere på lige netop elforbruget til elbiler.

Kommuner, boligforeninger og private virksomheder udvider i stigende grad bilparken med eldrevne køretøjer. Ud over den åbenlyse økonomiske fordel med den godtgjorte elafgift, kan du også lade elbilerne indgå i dit grønne regnskab.

Du kan oprette dine elbiler i transportmodulet i Miljøregnskabet, så de indgår i dit samlede CO₂-udslip. Så kan du også nemt se, hvad du sparer i CO₂-udslip i forhold til en bil, der kører på fossile brændstoffer.

Du kan læse mere om den særlige ordning for godtgørelse af elafgiften her

Har du en elbil eller el-ladestander, der skal blive en del af MinEnergi 2.0? Ring til os på + 45 4614 1460.

Information om

MINENERGI 2.0


MinEnergi 2.0 er Danmarks første digitale energistyringsværktøj, som giver mulighed for at styre og skabe overblik over forbrug af el, vand, gas og varme direkte på alle digitale platforme.

MinEnergi 2.0 samler alle virksomhedens bygninger i en oversigt, så man nemt og på en brugervenlig måde, får overblik over, hvor meget energi der bruges. Udviklingen i energiforbruget kan løbende sammenlignes med budgetter, tidligere forbrug og indtastede nøgletal.

MinEnergi 2.0 byder på mange opsætningsmuligheder, som tilpasses jeres behov. Uanset om det er en enkelt bygning med få målere, eller om det en omfattende bygningsmasse med en integreret fjernaflæsningsløsning, så kan vores energistyringsværktøj gøre en forskel.

En del af OK

EnergiData er ejet af energiselskabet OK, og har været det siden 2008. Ligeledes er Kamstrup 100 % ejet af energiselskabet OK, hvilket gør dem til et søsterselskab til os. Vi har hovedkontor i Køge, en afdeling i Viby J. samt et kontor i Tyskland.

Vi er en målrettet virksomhed bestående af et energisk team på 30 medarbejdere, som arbejder tæt sammen i et uhøjtideligt miljø med kunden i fokus

Energidata A/S

Hovedkontor

Centervej 5
4600 Køge

Regionskontor

Åhave Parkvej 11
8260 Viby J.

Telefon: +45 46 14 14 60
Email: info@energidata.dk
CVR nr. 26737931

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

NYHEDSBREV:

Få artikler, tips til et lavere energiforbrug og gode tilbud om arrangementer i din indbakke med EnergiDatas nyhedsbrev.