Elbilerne fortsætter på billig strøm

Den økonomiske gulerod ved at registrere dine el-ladestandere i MinEnergi 2.0 bliver slået fast med Folketingets forlængelse af særordning. Ordningen skal sikre godtgørelse af elafgift til drift af elbiler i erhvervsmæssig sammenhæng frem til udgangen af 2021.

Virksomheder kan få godtgjort elafgift af strøm brugt til at oplade elbilers batterier på de el-ladestandere, der drives for virksomhedens regning. Det gælder også i de tilfælde, hvor virksomheden ikke selv er forbruger af strømmen ved fx en kunde.

Der skal altså kun betales afgift på 0,4 øre/kWh af den strøm, der anvendes til at oplade batterier i eldrevne køretøjer – men det kræver, at der sker en måling af strømmen, der anvendes til opladningen.

Sådan måler du strømmen fra dine el-ladestandere

El-ladestandere kan blive en del af MinEnergi 2.0, så du nemt kan redegøre for forbruget. Med en bimåler i din el-ladestander kan du først og fremmest måle forbruget, men du kan også tildele måleren et ”tag”, så det bliver nemt at filtrere på lige netop elforbruget til elbiler.

Kommuner, boligforeninger og private virksomheder udvider i stigende grad bilparken med eldrevne køretøjer. Ud over den åbenlyse økonomiske fordel med den godtgjorte elafgift, kan du også lade elbilerne indgå i dit grønne regnskab.

Du kan oprette dine elbiler i transportmodulet i Miljøregnskabet, så de indgår i dit samlede CO₂-udslip. Så kan du også nemt se, hvad du sparer i CO₂-udslip i forhold til en bil, der kører på fossile brændstoffer.

Du kan læse mere om den særlige ordning for godtgørelse af elafgiften her

Har du en elbil eller el-ladestander, der skal blive en del af MinEnergi 2.0? Ring til os på + 45 4614 1460.

About the Author: