Elbilerne gør deres indtog i MinEnergi 2.0

Energistyring gælder ikke kun bygninger. Det kan for eksempel også være transport, og MinEnergi 2.0 giver dig overblikket, så du ved, hvad din elbil bruger af strøm, og hvad du sparer i CO₂ sammenlignet med en benzin- eller dieselbil.

3476. Så mange elbiler og plug-in-hybridbiler blev købt i årets første fem måneder, det viser tal fra brancheorganisationen for bilimportører i Danmark. Det er for eksempel virksomheder, kommuner og boligforeninger, der gerne vil være med til den grønne omstilling ved at udvide bilparken med elbiler.

Men elbilerne forbruger åbenlyst strøm, og på den måde bliver transport i højere grad en del af energistyring. Det skal du huske at tage højde for, når du laver dit grønne regnskab, som loven foreskriver. Det kan MinEnergi 2.0 hjælpe dig med.

Elbiler og elladestandere kan nemlig blive en del af energistyringsværkstøjet, så du nemt kan redegøre for, hvad det betyder for dit energiforbrug, og hvad du sparer i CO₂ i forhold til at have en bil, der kører på fossile brændstoffer. Du kan oprette dine elbiler i transportmodulet i Miljøregnskabet, så de indgår i dit samlede CO₂-udslip. Med en bimåler i din elladestander kan du også tildele måleren et ”tag”, så det bliver nemt at filtrere på lige netop elforbruget til elbiler.

”Når du registrerer din elbil i MinEnergi 2.0, kan du let inddrage transporten i arbejdet med energistyring, så du samler det hele ét sted. Det sparer dig for meget arbejde, når du skal lave dit grønne regnskab,” forklarer Morten Dysted Dahl, der er adm. direktør i EnergiData.

Har du en elbil, som mangler at blive en del af MinEnergi 2.0? Ring til os på + 45 4614 1460.

Af |23.august2019|Nyhedsbreve|

About the Author: