Energistyring er også din forsikring

Besparelser og en grøn profil er nogle af de fordele, som ofte bliver fremhævet ved et energistyringssystem – og det ér mærkbare fordele. Men en overset gevinst er, at systemet også er din forsikring. I mere end én forstand.

En ting er, hvad man opnår med et energistyringssystem som MinEnergi 2.0 – en anden ting er, hvad man undgår. Sådan siger EnergiDatas projekt- og salgschef, når han kort skal opsummere, hvordan MinEnergi 2.0 også er en form for forsikring.

Sagt med andre ord kan MinEnergi 2.0 utvivlsomt hjælpe med at opnå besparelser på forbrug af vand, varme, el og gas, men det kan også sikre at større skader undgås.

Helt konkret er det systemets alarmer, der giver den ekstra tryghed. For alarmerne gør opmærksom på udsving i forbruget, der skal reageres på.

”Lad os for eksempel tage et sprængt vandrør i en lagerbygning. I kommer der ikke dagligt, men I opbevarer inventar af værdi. Det sprængte vandrør medfører et ekstraordinært stort vandforbrug meget pludseligt. Det opfanger jeres opsatte alarmer i MinEnergi 2.0 selvfølgelig og alarmerer jer,” siger projekt- og salgschefen, og fortsætter:

”Uden alarm ville det sprængte vandrør i værste fald løbe i flere dage. Det ville betyde, at I fik en merudgift i form af et større vandforbrug, jeres inventar ville være ødelagt og bygningen ubrugelig. Men når I har alarmer i MinEnergi 2.0, kan I reagere med det samme, slukke for vandet og mindske skaderne.”

En ekstra gulerod

I Roskilde Kommune har MinEnergi 2.0 vist sig at være mere end en tryghed for dem selv. De har nemlig brugt systemet og alarmerne som dokumentation i forhold til deres forsikringsselskab.

”Vi blev varslet en præmiestigning, men ved at dokumentere, at vi sikrede os mod vandspild på minimum 50 procent af vores bygninger, kunne vi undgå stigningen,” siger Jette Knudsen, der er risikostyringskoordinator hos Roskilde Kommune.

Kommunen koblede skolerne, som er store institutioner, op på MinEnergi 2.0 og opsatte alarmer, og de har i dag et beredskab, der rykker ud, hvis en alarm går. På den måde undgår kommunen større skader og opnår samtidig en bedre forsikringsaftale.

Ønsker du at høre mere om, hvordan tags kan hjælpe din virksomhed, så sidder vores rådgivere klar. Du kan ringe til os på + 45 4614 1460.