Energistyring er også din forsikring


Besparelser og en grøn profil er nogle af de fordele, som ofte bliver fremhævet ved et energistyringssystem – og det ér mærkbare fordele. Men en overset gevinst er, at systemet også er din forsikring. I mere end én forstand.

En ting er, hvad man opnår med et energistyringssystem som MinEnergi 2.0 – en anden ting er, hvad man undgår. Sådan siger EnergiDatas projekt- og salgschef, når han kort skal opsummere, hvordan MinEnergi 2.0 også er en form for forsikring.

Sagt med andre ord kan MinEnergi 2.0 utvivlsomt hjælpe med at opnå besparelser på forbrug af vand, varme, el og gas, men det kan også sikre at større skader undgås.

Helt konkret er det systemets alarmer, der giver den ekstra tryghed. For alarmerne gør opmærksom på udsving i forbruget, der skal reageres på.

”Lad os for eksempel tage et sprængt vandrør i en lagerbygning. I kommer der ikke dagligt, men I opbevarer inventar af værdi. Det sprængte vandrør medfører et ekstraordinært stort vandforbrug meget pludseligt. Det opfanger jeres opsatte alarmer i MinEnergi 2.0 selvfølgelig og alarmerer jer,” siger projekt- og salgschefen, og fortsætter:

”Uden alarm ville det sprængte vandrør i værste fald løbe i flere dage. Det ville betyde, at I fik en merudgift i form af et større vandforbrug, jeres inventar ville være ødelagt og bygningen ubrugelig. Men når I har alarmer i MinEnergi 2.0, kan I reagere med det samme, slukke for vandet og mindske skaderne.”

En ekstra gulerod

I Roskilde Kommune har MinEnergi 2.0 vist sig at være mere end en tryghed for dem selv. De har nemlig brugt systemet og alarmerne som dokumentation i forhold til deres forsikringsselskab.

”Vi blev varslet en præmiestigning, men ved at dokumentere, at vi sikrede os mod vandspild på minimum 50 procent af vores bygninger, kunne vi undgå stigningen,” siger Jette Knudsen, der er risikostyringskoordinator hos Roskilde Kommune.

Kommunen koblede skolerne, som er store institutioner, op på MinEnergi 2.0 og opsatte alarmer, og de har i dag et beredskab, der rykker ud, hvis en alarm går. På den måde undgår kommunen større skader og opnår samtidig en bedre forsikringsaftale.

Ønsker du at høre mere om, hvordan tags kan hjælpe din virksomhed, så sidder vores rådgivere klar. Du kan ringe til os på + 45 4614 1460.

  • EU er blevet enige om stærkere regler for at øge energieffektiviteten
  • EnergiData bliver medlem af interesseorganisationen SYNERGI
  • EnergiData og Nordomatic indgår partnerskab om at udbrede EnergiDatas EMS-platform i Nordeuropa
  • Ny aftale med Grundfos sætter miljøet først 
  • Nyt partnerskab uden for Danmark markerer gennembrud
Information om

MINENERGI2


MinEnergi2 er Danmarks første digitale energiovervågningsværktøj, som giver mulighed for at styre og skabe overblik over forbrug af el, vand, gas og varme direkte på alle digitale platforme.

MinEnergi2 samler alle virksomhedens bygninger i en oversigt, så man nemt og på en brugervenlig måde, får overblik over, hvor meget energi der bruges. Udviklingen i energiforbruget kan løbende sammenlignes med budgetter, tidligere forbrug og indtastede nøgletal.

MinEnergi2 byder på mange opsætningsmuligheder, som tilpasses jeres behov. Uanset om det er en enkelt bygning med få målere, eller om det en omfattende bygningsmasse med en integreret fjernaflæsningsløsning, så kan vores energiovervågningsværktøj gøre en forskel.

En del af OK

Siden 2008 har EnergiData været 100 % ejet af energiselskabet OK. Vi har hovedkontor i Køge, en afdeling i Viby J. samt et kontor i Duisburg i Tyskland.

Vi er en moderne virksomhed i både vækst og udvikling. Vi består af 45 kolleger, der alle brænder for vores teknologi, vores kunder og det bidrag vi yder for en grønnere fremtid.

Energidata A/S

Hovedkontor

Centervej 5
4600 Køge

Regionskontor

Åhave Parkvej 11
8260 Viby J.

Telefon: +45 46 14 14 60
Email: info@energidata.dk
CVR nr. 26737931

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

NYHEDSBREV:

Få artikler, tips til et lavere energiforbrug og gode tilbud om arrangementer i din indbakke med EnergiDatas nyhedsbrev.