Fjernaflæste målere er fremtiden


Er du en af dem, der hver måned aflæser en eller flere af dine målere manuelt? Så har du fra oktober kunne opleve ændringer. Her trådte EU’s krav om energieffektivitet (EED) i kraft, og det stiller krav til dig som bygningsejer med manuelt aflæste målere

EU har et mål om at gøre vores bygninger mere energieffektive. Som et led i den plan bliver 2020 afgørende for kravene til at have fjernaflæste målere. Det betyder nemlig, at det er slut med at installere målere til manuel aflæsning fra d. 25. oktober 2020. Dertil kommer, at alle fjernaflæste målere skal aflæses mindst to gange årligt, og brugerne skal have forbrugsdata tilgængelig lige så ofte.

Fra d. 1. januar 2022 gælder det, at målere skal kunne fjernaflæses minimum hver måned, og brugerne skal have information om forbruget med samme interval. Fra d. 1. januar 2027 er det slut med målere til manuel aflæsning, for her skal forbrugsmålere i alle bygninger være fjernaflæste.

Kravene vil for nogle åbne døre til nye muligheder for at optimere på energiforbruget og gøre op med en tidskrævende arbejdsgang og igangsætte flere initiativer i en mere energi- og klimavenlig retning.

Store fordele ved fjernaflæsning

Fjernaflæste data helt ned på timeniveau giver dig et meget præcist billede af dine bygningers energiforbrug. Du kan se, hvornår energien bruges og om den bruges optimalt. Det kan fx være forbrug om natten i en bygning, der står mennesketom. Det er første skridt på vejen mod energieffektive bygninger, men der er flere fordele ved fjernaflæste data.

Først og fremmest frigiver du mange ressourcer til andre opgaver. Det er tidskrævende for medarbejderne at gå fra måler til måler og indtaste forbruget, og nogle måneder bliver de slet ikke aflæst. MinEnergi 2.0 er tilgængelig på alle digitale platforme og gør det muligt at indtaste direkte på en smartphone elle tablet. Men vi oplever fejlindtastninger, selvom systemet giver en advarsel ved et usandsynligt stort forbrug i forhold til sidste aflæsning.

Data bliver behæftet med fejl, og det kan være svært at lave forbedringer, når forbruget kun bliver synligt én gang om måneden. Dertil kommer, at det er svært at gennemskue, hvor det præcise energispild er.

Lever dine målere op EU’s nye krav om energieffektivitet? Du kan se mere om direktivet her eller hos vores samarbejdspartner Brunata her

Kontakt os på + 45 4614 1460, så du kan høre om mulighederne for at få fjernaflæste målere i dine bygninger

  • Ny aftale med Grundfos sætter miljøet først 
  • Nyt partnerskab uden for Danmark markerer gennembrud
  • FullService: Et servicekoncept, der giver pengene 2 gange igen
  • Ny partneraftale giver grobund for energirigtige løsninger i bygninger
  • EnergiData kåret til eliteleverandør for tredje år i træk
Information om

MINENERGI 2.0


MinEnergi 2.0 er Danmarks første digitale energistyringsværktøj, som giver mulighed for at styre og skabe overblik over forbrug af el, vand, gas og varme direkte på alle digitale platforme.

MinEnergi 2.0 samler alle virksomhedens bygninger i en oversigt, så man nemt og på en brugervenlig måde, får overblik over, hvor meget energi der bruges. Udviklingen i energiforbruget kan løbende sammenlignes med budgetter, tidligere forbrug og indtastede nøgletal.

MinEnergi 2.0 byder på mange opsætningsmuligheder, som tilpasses jeres behov. Uanset om det er en enkelt bygning med få målere, eller om det en omfattende bygningsmasse med en integreret fjernaflæsningsløsning, så kan vores energistyringsværktøj gøre en forskel.

En del af OK

EnergiData er ejet af energiselskabet OK, og har været det siden 2008. Ligeledes er Kamstrup 100 % ejet af energiselskabet OK, hvilket gør dem til et søsterselskab til os. Vi har hovedkontor i Køge, en afdeling i Viby J. samt et kontor i Tyskland.

Vi er en målrettet virksomhed bestående af et energisk team på 30 medarbejdere, som arbejder tæt sammen i et uhøjtideligt miljø med kunden i fokus

Energidata A/S

Hovedkontor

Centervej 5
4600 Køge

Regionskontor

Åhave Parkvej 11
8260 Viby J.

Telefon: +45 46 14 14 60
Email: info@energidata.dk
CVR nr. 26737931

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

NYHEDSBREV:

Få artikler, tips til et lavere energiforbrug og gode tilbud om arrangementer i din indbakke med EnergiDatas nyhedsbrev.