Godtgjorte energiafgifter kan spare dig for op mod en million kroner

Det betaler sig at have styr på den energi, der bliver brugt til proces i dine bygninger. Det kan nemlig koste dig flere hundrede tusinde kroner at lade SKAT fordele din procesenergi efter standardsatser frem for at måle det faktiske forbrug .

Procesenergi er den energi, som bliver brugt til produktion, belysning, ventilation, pc’ere m.m. Det særlige ved den form for energi er, at du som momsregistreret virksomhed kan få afgifterne godtgjort af SKAT. Det kræver dog, at energiforbruget bliver anset som værende brugt til procesformål.

Hvis du ikke kan redegøre for din procesenergi, bliver dit forbrug alternativt fordelt efter standardsatser fra SKAT. Og det vil meget ofte overstige prisen på det reelle forbrug. For større ejendomsindehavere har vi oplevet eksempler på flere hundrede tusinde kroner pr. år – og i nogle tilfælde overstiger beløbet en million kroner.

Kategoriser afgiftsmålere i MinEnergi 2.0

Generelt kan det altid betale sig at vide, hvordan og hvor din energi bliver brugt. Det giver overblik og indblik i, hvor du skal sætte ind først for at opnå de største besparelser.

Det samme gælder for din procesenergi. Hvis du ikke kan adskille din procesenergi fra den øvrige energi med en måling, vil hele energiforbruget anses som komfortenergi. Og det betyder, at du ikke får godtgjort afgifterne.

”Hvis SKAT kommer på besøg, og du ikke kan dokumentere dit forbrug, kan det blive en unødvendigt høj pris. Satsen er nemlig højere end afgiften for det reelle forbrug,” siger Brian Meisner Hansen, der er service- og projektchef hos EnergiData, og fortsætter.

”I MinEnergi 2.0 kan du kategorisere dine afgiftsmålere med ét tag. Det gør det nemt at dokumentere forbruget over for SKAT”.

Ved du, hvordan I dokumenterer jeres forbrug over for SKAT? Ring til os på + 45 4614 1460, hvis du har brug for råd og sparring

Af |30.september2019|Nyhedsbreve|

About the Author: