EnergiData

Vi bruger al vores energi på, at I sparer jeres!

Byd IoT velkommen indenfor i dine bygninger

Internet of Things (IoT) kan være et af fremtidens svar på fjernaflæsning.

Det er på mange måder en forlængelse af de eksisterende kommunikationsløsninger til dataindsamling. Men også en ny måde at indsamle værdifuld data, som kan bruges til at analysere og optimere dit energiforbrug.

IoT er en teknologi, hvor fysiske enheder bliver koblet op på internettet. På den måde kan din el-, varme, – og/eller vandmåler kommunikere med internettet gennem små sensorer.

Det kræver dog, at dine målere kan kommunikere med netværket, som du ønsker at være koblet op på. Er det ikke tilfældet, vil det kræve en udskiftning til nye målere, eller tilkøb af moduler, som kan forbinde dine målere med et IoT-netværk.

IoT bliver ofte omtalt som den rette vej at gå i en tid, hvor mange enheder er forbundet og data i højere grad bliver tilgængelig.

Der findes ikke én teknologi, der kan opfylde alle dine behov. Derfor skal du vælge den løsning, som giver mest værdi for dig og dine bygninger.

Vælg den rette løsning til dine behov

IoT giver en del svar, men stiller samtidig en del spørgsmål, som du skal overveje inden du måske lader fremtidens teknologi flytte ind i dine bygninger.

Start med at definere dine behov. Vælg herefter teknologi:

  • Hvad er dine krav til batterilevetid, rækkevidde og datamængde?
  • Vil du have fuld kontrol over dit netværk? Eller vil du overlade ansvaret til en operatør?
  • Foretrækker du en-vejs – eller to-vejskommunikation?
  • Vil du investere løbende eller på én gang?
loT-løsninger til dataindsamling og styring

IoT-teknologier med størst potentiale: Sigfox, NB-IoT & LoRaWAN

I nogle tilfælde er den bedste løsning at kombinere flere teknologier.

Du kan blandt andet kombinere en traditionel M-bus-løsning med en IoT-teknologi. Uanset hvilken løsning du vælger til at indsamle data, så understøtter vi de løsninger, som du foretrækker.

Med en investering i energistyring med MinEnergi 2.0 lægger du dig ikke fast på én måde at indsamle data – tvært imod binder du dig ikke.

Systemet er nemlig udviklet til at favne eksisterende og fremtidige IoT-løsninger.

Fordele & ulemper ved de førende loT-løsninger til energistyring