Ny aftale med Grundfos sætter miljøet først 


EnergiData har indgået et samarbejde med Grundfos, der skal sikre energiovervågning i realtid på alle Grundfos’ lokaliteter i verden. Det digitale energiovervågningsværktøj MinEnergi 2.0 skal indsamle og overvåge valide data, så miljøpåvirkningen fra bygningerne samt produktionsprocesserne bliver reduceret

I løbet af de næste tre år skal Grundfos udrulle deres ”Real Time Environmental Monitoring Project” på 60 lokationer i 23 lande og i alt 180 bygninger med EnergiData som hovedleverandør. Projektet skal først og fremmest sikre valide forbrugsdata i realtid, men indeholder også software til analyse og jævnlig rapportering af miljøpåvirkningen. Dertil kommer procedurer og instruktioner til at sikre vedligeholdelse efter, at projektet er blevet udrullet i hele verden.

Vi har valgt EnergiData, da vi oplever, at systemet, de udbyder, kan tilpasses Grundfos´ behov – og det er helt afgørende”, siger projektleder på Grundfos Pia Helmert Egekvist.

Derudover understreger Martin Borup Christensen, der også er projektleder på ”Real Time Environmental Monitoring Project”, at EnergiData er valgt, da de er en mindre leverandør i markedet med høj grad af fleksibilitet: ”EnergiData leverer en intuitiv og gennemarbejdet softwareplatform, som kan understøtte Grundfos’ ønsker om datahåndtering”, uddyber han.

Morten Dysted Dahl, der er adm. direktør hos EnergiData, tilføjer:

”Hos EnergiData er vi stolte over at stå bag et stykke software, som ikke kun giver overblik over energiforbruget, men også er et aktivt værktøj i arbejdet med at understøtte den grønne omstilling i en dansk og international kontekst”.

”Vores samarbejde med Grundfos viser, at MinEnergi 2.0 og vores servicekoncepter lever op til behovene for interne og eksterne krav til miljørapportering,” siger han.

Ønske om ekstra service

Grundfos ønsker en række ekstra services, der skal understøtte målet om et reduceret energi- og vandforbrug og en lavere miljøpåvirkning. En del af samarbejdet indebærer derfor, at Grundfos får det særlige servicekoncept FullService tilknyttet halvdelen af målerne i projektet. Det betyder, at et team af energirådgivere og energi controllere hos EnergiData, med udgangspunkt i valide data fra målerne, rådgiver og vejleder i energirigtig drift for at opnå energi- og CO2-besparelser i bygningsmassen.

Kamstrup bidrager

En del af projektet indebærer installation af målere, hvor EnergiData har indgået en aftale med Kamstrup som leverandør. Kamstrup skal sammenlagt levere knap 3000 vand- og energimålere til projektet, hvoraf de første netop er bestilt. Kamstrup og EnergiData er begge en del af OK-koncernen, og sammen skal de nu opfylde Grundfos’ behov i ”Real Time Environmental Monitoring Project”.

Den første fase af i alt fire faser skal sikre installation af målere på blandt andet lokationerne i Danmark, der står for 40 procent af Grundfos’ energiforbrug. De resterende tre faser bliver rullet ud i de øvrige lande i løbet af de kommende tre år.

Vil du vide mere om samarbejdet med Grundfos? Ring til os på + 45 4614 1460 

  • EnergiData og Nordomatic indgår partnerskab om at udbrede EnergiDatas EMS-platform i Nordeuropa
  • Ny aftale med Grundfos sætter miljøet først 
  • Nyt partnerskab uden for Danmark markerer gennembrud
  • FullService: Et servicekoncept, der giver pengene 2 gange igen
  • Ny partneraftale giver grobund for energirigtige løsninger i bygninger
Information om

MINENERGI2


MinEnergi2 er Danmarks første digitale energiovervågningsværktøj, som giver mulighed for at styre og skabe overblik over forbrug af el, vand, gas og varme direkte på alle digitale platforme.

MinEnergi2 samler alle virksomhedens bygninger i en oversigt, så man nemt og på en brugervenlig måde, får overblik over, hvor meget energi der bruges. Udviklingen i energiforbruget kan løbende sammenlignes med budgetter, tidligere forbrug og indtastede nøgletal.

MinEnergi2 byder på mange opsætningsmuligheder, som tilpasses jeres behov. Uanset om det er en enkelt bygning med få målere, eller om det en omfattende bygningsmasse med en integreret fjernaflæsningsløsning, så kan vores energiovervågningsværktøj gøre en forskel.

En del af OK

Siden 2008 har EnergiData været 100 % ejet af energiselskabet OK. Vi har hovedkontor i Køge, en afdeling i Viby J. samt et kontor i Duisburg i Tyskland.

Vi er en moderne virksomhed i både vækst og udvikling. Vi består af 45 kolleger, der alle brænder for vores teknologi, vores kunder og det bidrag vi yder for en grønnere fremtid.

Energidata A/S

Hovedkontor

Centervej 5
4600 Køge

Regionskontor

Åhave Parkvej 11
8260 Viby J.

Telefon: +45 46 14 14 60
Email: info@energidata.dk
CVR nr. 26737931

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

NYHEDSBREV:

Få artikler, tips til et lavere energiforbrug og gode tilbud om arrangementer i din indbakke med EnergiDatas nyhedsbrev.