Praktikanter fra videregående uddannelser skaber værdi for EnergiData

EnergiData har haft stor succes med at have praktikanter tilknyttet. De bidrager med ny faglig viden, og de studerende oplever en stejl indlæringskurve. Nøglen til succes ligger i, at man som virksomhed er villig til at give de studerende ansvar og hjælpe dem godt i gang.

Mange studerende på videregående uddannelser har mulighed for at komme i praktik under studiet. Både maskinmesterstuderende og kommunikationsstuderende har gennemført praktikforløb hos EnergiData.

”De studerende kommer med de nyeste input og tendenser fra deres område, og giver man dem rammerne til at bruge den teori i praksis, så oplever vi en stor gevinst for begge parter. Vores branche bevæger sig væk fra et støvet ry, og energibesparelser- og styring er på dagsordenen for mange virksomheder. Derfor skal vi tage et ansvar for fremtidens medarbejdere,” siger Thomas Normann Frennesen, Salgs- og Marketingchef i EnergiData.

En praktikplads er vejen ud i et fast arbejde

Et praktikforløb giver den studerende værdifuld praktisk og faglig erfaring. Hos EnergiData er kaffe noget, praktikanterne drikker og ikke brygger, fordi de får lov til at omsætte de teoretiske modeller fra skolebøgerne til brugbare erfaringer. Erfaringer som de kan tage med på deres videre vej ud i et job.

”Jeg har lært meget om mit fag og har udviklet mig fagligt, men også personligt. Jeg er blevet klogere på, hvilken vej jeg vil gå fremover og hvad, jeg brænder for. Det har jeg fordi, at jeg har fået lov til at være med til mange forskellige projekter og opgaver i min tid som praktikant. Jeg kan kun anbefale andre at tage et praktikforløb, hvis de har mulighed for det,” siger Anne Mette Jensen, tidligere kommunikationspraktikant og nu kommunikations- og marketingkoordinator i EnergiData.

Udover at den studerende opnår en stor indsigt i organisationen i løbet af praktikforløbet, giver et praktikforløb også et godt udgangspunkt for at kunne blive ansat i en fast stilling og dermed få en fod inden for på arbejdsmarkedet.

Det gælder også for Brian Petersen og Anne Mette Jensen. Brian var under sit maskinmesterstudie ansat som praktikant, og før han havde færdiggjort sin bacheloropgave, blev han fastansat som energirådgiver. Anne Mette Jensen er netop blevet ansat som kommunikations- og marketingkoordinator efter sit praktikforløb. Her kan du læse, hvad hun især vil fremhæve fra forløbet.

Bliv EnergiDatas næste praktikant

Står du og mangler en praktikplads, eller kender du en, som gør? Vi søger løbende praktikanter fra forskellige uddannelser til vores kontorer i Køge og Viby J. Send sammen med dit CV en kort ansøgning, hvor du beskriver, hvorfor du skal være den næste praktikant på holdet. Skriv til os på info@energidata.dk – så hører du fra os.

Vil du vide mere? Bliv klogere på to af vores tidligere praktikanters forløb og ansættelse her.

Peter Røhr skrev sit bachelorprojekt om vandspildsdetektering i samarbejde med EnergiData
Brian Petersen blev fastansat efter sin praktikperiode