Sådan sparer du penge i sommerferien

Institutioner, skoler og offentlige ejendomme står ofte helt eller delvist tomme, når elever og medarbejdere holder sommerferie. For mange er det en rutine at overvåge energiforbruget til hverdag, men det bør også være en rutine at indstille de tekniske anlæg til feriedagene. Der er nemlig nemme penge at hente, hvis man sørger for at indstille eller helt slukke sine anlæg.

1. Opdater din årskalender og bygningens driftstider i MinEnergi
Med Aktiv Styring kan du slukke for dit ventilationsanlæg, når der ikke er mennesker i bygningen. Hvis du ikke har Aktiv Styring, kan du slukke direkte på panelet, når du går på ferie. Læs hvordan vi anbefaler, at du indstiller dit varmeanlæg længere nede.

2. Indstil lukkedage på dit CTS-anlæg
Sørg for at dit CTS-anlæg er indstillet rigtigt i forhold til tomme bygninger. Mange klasselokaler og kontorlokaler står tomme i flere uger, og har derfor ikke behov for samme styring som normalt.

3. Sørg for automatikken på dit varmeanlæg er indstillet til natsænkning
Når bygningen er tom i flere dage i træk, er det generelt en god ide at reducere temperaturen om natten. Du sikrer besparelser ved en lavere rumtemperatur. Husk at temperaturen om dagen også skal reduceres, når I holder lukket – på den måde sparer du endnu flere penge.

Sæt en notifikation i din kalender

Vinterferie, påskeferie og sommerferie. Der er mange lukkedage på et år, og det bør man tage højde for i arbejdet med energistyring. Vi anbefaler, at du kopierer de tre råd og sætter ind i din kalender – så er du altid opdateret.

Hvis du gerne vil have mere inspiration til, hvordan du kan forberede din bygning til lukkedagene, kan du kontakte os på + 45 4614 1460.eller info@energidata.dk

Af |24.juni2019|Nyhedsbreve|

About the Author: