Sådan sparer du penge i juledagene

Julen er lige rundt om hjørnet, og det betyder, at mange bygninger står tomme i op til 10 dage. Der er penge og kWh at spare, hvis du sørger for at indstille dine anlæg til julens lukkedage. Vi giver dig tre råd til, hvordan du kan lukke dine bygninger ned til jul og nytår.

Institutioner, detailbutikker og offentlige ejendomme holder lukket, når der skal danses om juletræet og spises flæskesteg i juledagene. For mange er det en rutine at overvåge energiforbruget til hverdag, men det bør også være en rutine at indstille det til feriedagene. Der er nemlig simple penge at hente, hvis man sørger for at indstille eller helt slukke sine anlæg.

1. Opdater din årskalender i MinEnergi

Med Aktiv Styring kan du slukke for dit ventilationsanlæg, når der ikke er mennesker i bygningen. Hvis du ikke har Aktiv Styring, kan du slukke direkte på panelet. Når det kommer til varmeanlægget, anbefaler vi, ikke at slukke helt for det, da det kan give frostsprængninger og fugt. Læs hvordan vi anbefaler, at du indstiller dit varmeanlæg længere nede.

2. Indstil lukkedage på dit CTS-anlæg

Sørg for at dit CTS-anlæg er indstillet rigtigt i forhold til dine ændrede åbningstider. De fleste kontorer og detailbutikker holder lukket i juledagene, og mange detailbutikker har ekstra åbent, når gaverne skal i hus før juleaften.

3. Sørg for automatikken på dit varmeanlæg er indstillet til natsænkning

Når bygningen er tom i flere dage i træk, er det generelt en god ide at reducere temperaturen om natten. Du sikrer besparelser ved en lavere rumtemperatur, og du undgår et stort varmetab i de kolde måneder. Husk at temperaturen om dagen også skal reduceres, når I holder lukket – på den måde sparer du endnu flere penge.

Sæt en notifikation i din kalender

Vinterferie, påskeferie og sommerferie. Der er mange lukkedage på et år, og det bør man tage højde for i arbejdet med energistyring. Vi anbefaler, at du kopierer de tre råd og sætter ind i din kalender – så er du altid opdateret.

Hvis du gerne vil have mere inspiration til, hvordan du kan forberede din bygning til lukkedagene, kan du kontakte os på +45 4614 1460 eller info@energidata.dk