Sådan ved du, at energiforbruget er som forventet

Brug af budgetter i MinEnergi 2.0 gør, at du kan sammenligne dit energiforbrug med forventet forbrug, og det indikerer, hvor der kan være besparelser at hente

Ved du med sikkerhed, om energiforbruget i dine bygninger er større end forventet? Du vil ikke være i tvivl, hvis du lægger et energibudget i MinEnergi 2.0, så du løbende kan sammenligne forbruget med budgettet.

”Når man bruger budgetter, kan man nemt holde øje med, om man forbruger det, man forventer. Og dermed også opdage og eventuelt rette de ting, der gør, at man bruger for meget,” forklarer Bo Sonne Andersen, der er seniorrådgiver hos EnergiData.

Opdater dine data

Det hurtige overblik over udviklingen i forbruget er altså en klar fordel ved at lægge et energibudget. Men det er ikke så simpelt, at man bare kan kigge i de tidligere års forbrug, og bruge de historiske data som rettesnor for det nye energibudget.

Hvis et år for eksempel er koldere end forventet, må man regne med at bruge mere varme end planlagt. Eller hvis man skifter vinduer eller efterisolerer, bør man tage højde for det i budgettet.

”Det er vigtigt, at man opdaterer sine budgettet efter omstændighederne. På den måde får man et mere retvisende billede af, om besparelserne lever op til det forventede, ” siger Bo Sonne Andersen.

Et samlet budget for flere bygninger

Det kan være svært at holde styr på data, hvis firmaet råder over flere forskellige bygninger. I MinEnergi 2.0 kan flere energibudgetter lægges sammen efter behov. Har man en stor ejendomsportefølje kan man derfor samle trådene og se, om det samlede forbrug er som forventet i forhold til budgetterne.

De firmaansvarlige skal selv lægge energibudgettet i MinEnergi. Men med en aftale om FullService er det energicontrollere fra EnergiData, der tager sig af arbejdet.

Det er også muligt at få undervisning i, hvordan man opretter og vedligeholder energibudgetter. I så fald vil Bo Sonne Andersen eller en af hans dygtige kollegaer fra EnergiData give et kursus, så du får endnu et redskab til at undgå et løbsk energiforbrug.

Vil du vide mere om budgetter, eller har du brug for assistance til at lave dem? Ring til os på + 45 4614 1460.

Af |30.januar2019|Nyhedsbreve|

About the Author: