Sæt energistyring fri

Det er en misforståelse, at energistyring kun er for teknisk afdeling. CSR-medarbejdere, undervisere og ikke mindst medarbejdere i økonomiafdelingen kan få stor glæde af MinEnergi 2.0

Fakturatjek, gode investeringer og budgetter giver genlyd for de fleste medarbejdere i en økonomiafdeling. Men det er alle gode grunde til at bruge MinEnergi 2.0 i det daglige arbejde. Her kan du læse, hvordan du konkret kan gøre gavn af de mange funktioner i værktøjet.

– Brug analysefunktionen til at tjekke, at forbruget stemmer overens med forbruget på fakturaen fra dit energiselskab.
– Sørg for at oprette og opmærke skattemålere i systemet, så du nemt kan finde dem og dokumentere forbruget over for Skat.
– Vær med til at lægge energibudgetter, så du sikrer dig, at der ikke bliver budgetteret med et større energiforbrug, end der er sat penge af til.
– En investering i energistyring er for mange en vigtig investering. Det er helt afgørende, at investeringen tjener sig hjem inden for en overskuelig årrække. Du kan med fordel følge besparelserne, som er opnået og undgået i kroner og øre, så du sikrer dig en rentabel forretning.

Ejerskab skaber resultater

Det giver også gode resultater at sprede budskabet om energieffektivitet i hele organisationen. Også til besøgende, elever eller kunder. Det betaler sig at inddrage brugerne af energien, for det giver ejerskab og indflydelse til at opnå flere besparelser.

Mulighederne for at inddrage alle i energistyring er mange. Du kan skabe synlighed ved at have et infoboard med dagens energiforbrug ved indgangen eller i kantinen. Andre laver konkurrencer om energirigtig drift mellem afdelingerne, og nogle har oplæring i MinEnergi som et vigtigt punkt i introduktionen af nye medarbejdere.

Energistyring er ikke kun for teknisk afdeling, men for alle, som bruger energien. Spred budskabet, og lad alle afdelinger og medarbejdere få del i energistyring – det betaler sig.

Af |20.juni2019|Nyhedsbreve|

About the Author: