Tomme bygninger og hjemmearbejde giver en CO₂-reduktion på 15 %


Klimaet nyder lige nu godt af et mindre energiforbrug fra tomme offentlige, statslige og private bygninger i Danmark. Vores kunder i MineEnergi 2.0 har sparet 800 ton CO₂ på energiforbruget fra deres bygninger under corona-epidemien sammenlignet med perioden op til nedlukningen.

Corona-epidemien fører ikke kun dystre og nedslående nyheder med sig. Som en konsekvens af at mange arbejder hjemme, og at folkeskoler, gymnasier og universiteter står tomme, oplever en stor del af EnergiDatas kunder en markant nedgang i energiforbruget fra deres bygninger under corona-epidemien.

Vi har sammenlignet vores kunders energiforbrug før og efter, at Danmark blev lukket ned – og billedet er tydeligt: De kunder, der er med i analysen, oplever en nedgang i forbruget og deraf en nedgang i CO₂-udledningen på 15%.

”Når man tænker på, at vores bygninger i den vestlige verden står for 40% af den samlede CO₂-udledning, illustrerer denne undersøgelse et betydeligt potentiale for at nå en del af Danmarks 2030-målsætning ved blot at ændre adfærd,” udtaler adm. direktør hos EnergiData Morten Dysted Dahl.

Kunderne gør sit til at nedbringe forbruget i en tom bygning

Den store nedgang i energiforbruget skyldes ikke udelukkende hjemmearbejde og tomme bygninger, men også en positiv adfærd fra kunderne.

”Vi ser en tydelig tendens til, at de energiansvarlige gør meget for at minimere energiforbruget mest muligt i en tom bygning. Jeg har snakket med flere, der har slukket ventilationsanlæg, sat varmeanlægget på et minimum og generelt har et ekstra øje på alarmer i en tid, hvor der ikke er den samme fysiske kontrol som normalt,” siger Ulrik Gregers Jørgensen, der er energirådgiver ved EnergiData.

EnergiData kommer løbende til at følge kundernes energiforbrug under corona-epidemien og opdaterer denne såvel som andre undersøgelser om energiforbruget.

Bagom tallene til analysen:

– Analysen omfatter offentlige og private erhvervsejendomme i Danmark. Fødevarebutikker er ikke med i analysen.
– Alle bygningerne registrerer deres data på timeniveau i energistyringsværktøjet MinEnergi 2.0.
– Der er kun medtaget de kunder, der har haft fejlfrie data i perioden.
– Denne analyse omfatter således 2.279 bygninger og et samlet erhvervsareal på mere end 4 mio. m².

  • EU er blevet enige om stærkere regler for at øge energieffektiviteten
  • EnergiData bliver medlem af interesseorganisationen SYNERGI
  • EnergiData og Nordomatic indgår partnerskab om at udbrede EnergiDatas EMS-platform i Nordeuropa
  • Ny aftale med Grundfos sætter miljøet først 
  • Nyt partnerskab uden for Danmark markerer gennembrud
Information om

MINENERGI2


MinEnergi2 er Danmarks første digitale energiovervågningsværktøj, som giver mulighed for at styre og skabe overblik over forbrug af el, vand, gas og varme direkte på alle digitale platforme.

MinEnergi2 samler alle virksomhedens bygninger i en oversigt, så man nemt og på en brugervenlig måde, får overblik over, hvor meget energi der bruges. Udviklingen i energiforbruget kan løbende sammenlignes med budgetter, tidligere forbrug og indtastede nøgletal.

MinEnergi2 byder på mange opsætningsmuligheder, som tilpasses jeres behov. Uanset om det er en enkelt bygning med få målere, eller om det en omfattende bygningsmasse med en integreret fjernaflæsningsløsning, så kan vores energiovervågningsværktøj gøre en forskel.

En del af OK

Siden 2008 har EnergiData været 100 % ejet af energiselskabet OK. Vi har hovedkontor i Køge, en afdeling i Viby J. samt et kontor i Duisburg i Tyskland.

Vi er en moderne virksomhed i både vækst og udvikling. Vi består af 45 kolleger, der alle brænder for vores teknologi, vores kunder og det bidrag vi yder for en grønnere fremtid.

Energidata A/S

Hovedkontor

Centervej 5
4600 Køge

Regionskontor

Åhave Parkvej 11
8260 Viby J.

Telefon: +45 46 14 14 60
Email: info@energidata.dk
CVR nr. 26737931

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

NYHEDSBREV:

Få artikler, tips til et lavere energiforbrug og gode tilbud om arrangementer i din indbakke med EnergiDatas nyhedsbrev.