Undgået vandspild for 2 millioner kroner under nedlukning af Danmark

EnergiData indførte en gratis service, der skulle stoppe vandspild i tomme bygninger, da Danmark lukkede ned i midten af marts. Nu er indsatsen gjort op for vores kunder.

I to måneder har EnergiData dagligt overvåget ca. 8000 helt eller delvist tomme bygninger i MinEnergi 1.0 og MinEnergi 2.0 for vandspild. I perioden har vores medarbejdere været i kontakt med 46 kunder, der har haft 126 forskellige bygninger med et vandspild på over 250 liter i timen om natten.

Resultatet af vores gratis service viser, at vandspildet samlet set ville have kostet de berørte kunder 2 millioner kroner, hvis det ikke var blevet opdaget og stoppet i løbet af en måned.

Klassiske energisyndere er skyld i spildet

Årsagerne til merforbruget har typisk været løbende toiletter, tændte vandhaner og i nogle tilfælde er en tekniker blevet tilkaldt for at undersøge forbruget nærmere. Det er vandsyndere, som ofte er skyld i, at flere millioner liter vand årligt løber ud i afløbet uden grund.

Den gratis service har for en stor del af vores kunder været en ekstra tryghed mod vandskader, for mange har arbejdet hjemme og manglet den daglige fysiske kontrol af bygningerne og de tekniske anlæg. Flere tekniske afdelinger hos private og offentlige virksomheder har haft fokus på nedlukning og vedligeholdelse af ejendomsmassen, men EnergiData har fokus på at minimere energispild i vores kunders bygninger til mindst gene for alle.

Danmark genåbner gradvist samfundet, og mange private og offentlige bygninger bliver igen fyldte med elever og medarbejdere. Den gratis service er derfor ophørt for EnergiDatas kunder.

Kontakt vores energirådgivere, så du kan høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at overvåge dine bygninger for vandspild. Ring til os på + 45 4614 1460.

About the Author: